Životopis

24. srpna 2008 v 15:49 |  Rupert Grint

Životopis:

Rupert Grint je herec, který hraje nejmladšího z bratrů Weasleyových a přítele Harry Pottera, Rona. Jakkoli byla role v Harry Potter a Kámen mudrců jeho vůbec první zkušeností s profesionálním herectvím, jeho přirozený talent mu zajistil mezinárodní uznání kritiků i řadových diváků a také nominaci britského Critic's Circle na cenu Best Newcomer.
Role Rona, který má hodně sourozenců mu nedělala žádné problémy, protože on sám také pochází z velké rodiny - má čtyři sourozence: bratra Jamese a sestry Georginu, Samanthu a Charlotte. Mimo HP hrál ve filmu Thunderpants.
Stejně jako Ron nesnáší pavouky. Ve škole má rád kreslení a chemii. Baví ho hraní na kytaru. Jeho nejoblíbenějším hudebním žánrem je rap. Jeho oblíbeným hercem je Jim Carey a má rád všechny jeho filmy. Když si přečetl knihy o HP, byl jimi uplně unešený a už před tím, než se začal natáčet první film, se mu nejvíc líbila postava Rona. A jak dostal roli? Přišel na konkurz s videokazetou, kde zpíval o tom, proč by měl roli Rona dostat. A povedlo se! Jeho nejoblíbenější knížkou ze série o HP se mu nejvíce líbí Harry Potter a Ohnivý pohár. Mimo prvního Harryho Pottera si zahrál po boku Simona Callowa a Stephena Fry roli šíleného profesora ve snímku Petera Hewitta Prďoši. Před tím, než získal roli Rona Weasleyho, hrál pouze ve školních produkcích a ochotnických spolcích.
Z jeho rolí jmenujme například gangstera Roostera ve hře Annie, roli v představení Peter Pan a postavu Rumplestiltskina v Grimm Tales. Od té doby, co se před několika lety poprvé představil publiku jako roztomilý a legrační Weasleyovic kluk, po všech stránkách vyrostl a nyní je z něj sedmnáctiletý mladý muž. Když jej nenajdeme na placu při natáčení, nejraději hraje golf. Ve škole má Rupert rád kreslení, během natáčení nakreslil například podobiznu herce Alana Rickmana, který hraje profesora Snapea.
Filmografie:
2001 Harry Potter a Kámen mudrců
2002 Thunderpants
2002 Harry Potter a Tajemná Komnata
2004 Harry Potter a Vězeň z Azkabanu
2005 Harry Potter a Ohnivý pohár
2006 Driving lesson
2007 Harry Potter a Fénixův řád
2008 Natáčí Harryho Pottra 6
Rupert Grint
Rupert Grint
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Jestli jsi tu,(nebo jsi tu byl)tak klikni

Klik

Komentáře

1 psychobanán Phetka lahvuša psychobanán Phetka lahvuša | Web | 25. srpna 2008 v 20:00 | Reagovat

No sežrat takový muckoň!!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama